Gibraltar 1

10.01.2007 @ 15:26

Gibraltar

  

Dag 1 og 2.

 

Gibraltar e en idyllisk plass med en stor kampestein i midten, +600 meter høy. De e så glad i den at de må se den på kveldstid også ved å rette svære lyskastere mot den. Måsene ser heftige ut i skinnet langt oppe. Apropos måser. Torben ble vekket første morra av en måse som stod og skreik utafor hotellvinduet. Han sa han ikke ville lagt merke til det om ikke Kjell Magne kvelden før plutselig hadde sagt. ”Gutta, høre dokker fuglesang?”. ”Hæ?” sa vi i kor. Tvn stod på og vi hørte nada, som det heter her. De fleste snakker spansk sæ i mella men kommuniserer på engelsk ”offentlig” som en innfødt sa te mæ. Mange bor da også i den spanske byen som e sammenvokst med Gibraltar. Vel, måsene skriker ikke på spansk. Det va de samme velkjente vrælene som vi e vant til lenger nord. Sjekk mer om Gibraltar på Wikipedia. Gibraltar har vært britisk siden 1700 tallet etter en krig, ka ellers. Spania ønsker selvsagt klippen tilbake, mens folket her nekter. En folkeavstemning sa klart nei til en delt spansk-britisk løsning. Kjell Magne har visstnok et snev av forelskelse. Torben og æ snev av forkjølelse. Eller kanskje det e allergi. Vi tok inn på Hotell Bristol som i flg dem selv e et 3 stjerners hotell. Torben fant ut at hotellet bør omdøpes til 3-strålers hotell etter effekten på dusjhodet. Alt e teppebelagt, selv badet. Og korridoran e smale og lange. Venter nesten å se en liten gutt på trehjulssykkel. Gibraltar har smale og trange gater generelt. Bilene bærer preg av det og alle bruker moped i stedet for. I morrest fant vi ut at vi sku bytte hotell, til spillehotellet, Caleta.4-strålers hotell med fliser. Vi har tatt inn på et familyrom og har det riktig så flott med rock-view- hvilket betyr at vi ser rett inn i en klippevegg. Endelig har vi fått tak i adapter til pcn, men det blir ikke mye surfing, og neppe så mange rapporter heller.  Det koster 70,- for en time!

 

Torben og æ deltar i Challenger turneringa for spillere under 2200. En 5 runders turnering med store pengepremia. To turneringer spilles etter hverandre med sammenlagt premie i tillegg. Denne turneringa kan også kan følges live på nettet. Æ har i hvert fall spilt på sensorbrett begge partian. Æ har starta med to seire mens Torben gikk på tap i dag. Men det va så vidt vi rakk fram tidsnok. Mens vi venta på taxi kom det et svært demonstrasjonstog forbi. Det va offentlig ansatte i forsvarsdepartementet som demonstrerte mot en planlagt privatisering. Privatisering av forsvaret?? Herre, verden vil bedras. Vel, taxian kom ikke fram blant plakatbærerne og en knapp halvtime forsvant på klokka. Det deltar også flere nordmenn- The others som vi kalle dem. Alle har vel gjort som forventa i begge turneringan. Det oppstod fort rykter om sandbagging (”ratingjuks”) blant noen østeuropeiske deltakera i Challenger turneringa. Vel tiden får vise om dette bare e stereotypisering eller reelt.

 

I hovedturneringa stod Torben for den norske prestasjonen i dag da han spilte remis  mot IM Kristjansson. Han burde spilt videre i sluttspillet. Æ ”ga vekk” en remis til GM Sulskis (Vi bruke det nye systemet MonRoi så partian kan følges live-dvs. blant de beste 30-40 bordene ihvertfall). Dvs. det va samme visa som før- amatøren kommer likt ut og inn i sluttspillet, og så kommer en feilvurdering og GMen vinner sikkert. Æ så rett og slett ikke forsvarstrekkan hannes på slutten. Å bukke hjelper heller ikke. I går vant alle. Æ spilte mot en gammel mesterspiller som va eldre enn Kortsjnoi , tunghørt, brukte stokk og forstørrelsesglass. Det va et moro parti i min sedvanlige tvilsomme skandinaver. Torben vant med sin nye isolani-patent. Spill en åpning kor motstanderen får en isolertt bonde i sentrum. Bytt alle lette offisera og ta bonden. Kjell Magne stabla opp et monsterangrep mot en +2100 spiller og vant elegant.

 

Ellers deltar det enormt mange tittelspillera, verdensstjerner og legender. Akopian og Nakamura tapte mot kvinne IMene Krush og Ketevan (nokka). Adams spille sterkt og e storfavoritt. Min helt Kortsjnoi vant i går og remiserte i dag. Nu ska æ ned i baren, ta en urte-te og logge mæ på nettet. Der sitter det tonnevis med ratingpoeng og æ har allerede nevnt Arctic Chess tournament i august i Tromsø for noen.  Nu må dokker ta en beslutning der nord så vi får den terminfesta!

 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3508830
hits