Gibraltar dag 7 og 8

31.01.2007 @ 20:11

Gibraltar dag 7 og 8.

 

Sola skinner igjen. Har vært regnfullt sia stormen i helga. Rett utafor vinduet driver to menn med å undersøke en klippevegg som ser porøs ut. Sandskiferaktig. Bra, ingen vil vel ha et jordras rett ned på hotellet. To ville hunder står rundt dem og bjeffer. Kjell Magne har lagt merke til at de spretter opp klippene. Kanskje fuglehunder? Apropos sand. En deltaker i Challenger turneringene, R. Schmidt,  e anklaga for å være sandbagger- dvs. en som spiller ratingen sin ned for å vinne pengepremier beregnet på lavere ratete spillere. Han har vunnet 10 000,- så langt på denne strategien. I 2004 stod han oppført med ca.2220 i rating og noen mnd etterpå hadde han ca.1970. Et helt uforståelig tall når man ser på spillet hans (han vant da også en tilsvarende turnering på Benidorm  flg en av The Others). Emil Agdestein slo han i runde 2 ved å vinne på tid i det 40 trekket! Da jublet mange rundt. Og selv dommeren så ut til å like å dømme han til tap på tid. I flg dommeren kan de ikke gjøre noen ting med sandbaggere når de allerede har fått lov til å starte turneringen. I denne turneringen e det mulig å vinne 40-50 tusen kroner på denne måten. I Norge er pengepremiene lave, merkelig nok, og særlig i de lavere ratede klassene, så vi har vel ikke hatt dette problemet. Vel har vi nordpå vært usikker på spillestyrken til uratede russere, men om de skulle vinne to tusen koner (maks) for en klasseseier, e det penger vi godt kan unnvære.

 

Æ kjenner ikke til om Norges- eller andre lands sjakkforbund, eller enkeltarrangører har praksis for slike problemstillinger.  Et forslag kan jo være å plassere spillere i klasse basert på sitt beste rating tall de siste 5 årene. Og la uratede ha egne premiestruktura. Det har sine poenger å ha en klar politikk på dette. Æ har sjelden vært opptatt av pengepremiene da de alltid har vært relativ lave i Norge, men de vil øke også hjemme på berget. Og store pengepremier i de lavere klassene gir stor deltakelse.  Lysten til å delta i en turnering kor æ vet det stiller sandbaggere e ikke fristende. I dag fikk vi brev om vi ønsker å delta neste år. Det frister, men æ foreslo at de luker ut de åpenbare ratingjukserne. (en anna sak  at æ nu e over 2200 i rating, men NNM elller lignende burde fikse dette. Å beholde rating i Nord Norge e håpløst)

 

Så da får vi enten slå dem eller stige i rating selv. Og det siste kan bli vanskelig. Torben og æ har virkelig fått erfare ka spilletrening, åpningsforberedelser m.m. har å si i sjakk. I går stod vi begge helt greit mot hver vår IM igjen, og som så mange ganger før her oppe (ja det e her oppe fordi verden sett nordfra e oppover!), og så spilte vi for upresist, eller ble tatt på senga av en liten fiks kombinasjon eller lignende. Hvis noen husker ka æ skreiv før vi dro hit på Tromsø sjakklubbs gjestebok, så va æ inne på dette med å tenke med levra, dvs. spille trekk som underbevisstheta `bestemmer` (inspirert av Zarathustra).  Altså det at sjakkdogmer som oftest bestemmer variantberegninger eller vurderinger. Æ har hatt flere stillinger her kor dogmene har bestem at ”dama kan da ikke settes i slag” eller ”isolert bonde =svak” eller ”æ kan da ikke gi en kvalitet”, der nettopp det å bryte disse reglene ville ha gitt stillinger med klar fordel/vinst. Argh! Men sånn går det når tida e knapp, talentet begrenset og hodet mer tåkefullt enn klippene i Gibraltar. 

 

I dagens Challenger turneringsparti vant æ partiet pga at motstanderen tapte pga at mobilen ga lyd fra sæ. Det va en kjedelig sak. Han mottok bare en tekstmelding og æ va rimelig flau over å påpeke overfor turneringslederen at så skjedde. Men med vitner i nærheten måtte han dømmes til tap. Men han ga sæ ikke uten å anke avgjørelsen og gestikulere og protestere høylydt. Får æ poeng i morra kan æ kanskje innkassere en sammenlagtpremie. Det e verdt å stå opp i hvert fall selv om det føles veldig tungt nu. Det va en seier som smakte vondt og i slike situasjona synes æ hele regelen e bak mål.  Uansett ble æ satt helt ut og måtte ty til en utepils i lag med Kinnel Bendel Brandy (navnet han e registrert med på hotellet, matløsta, samt favorittdrikke) og Torben.

Når vi kom te brettet igjen , viste dæ æ at æ skulle spille mot en indisk FM som het Rao. Bare navnet fikk mæ til å få vondt i jekslene. Tannlegen som satte tannregulering  på mæ i si tid i Narvik, het nemlig Rao. Rao e en talentfull guttunge som maskingeværte ut trekkan og æ måtte få Torben til å hente væske for å holde ut. Det ble remis te slutt. Han FMen æ spilte remis mot for to daga sia kom forbi. Æ sa te han at om æ tapte den stillinga ville æ slutta med sjakk. Nok får være nok. Torben vant vanvittig fort og Kinnel vant rett etterpå mot en +2100 spiller. Dermed har vi alle 3,5 av 8.  Akkurat nu e det reneste Hitchcock utenfor- vi har aldri sett flere måser- de fylle det lille vi ser av himmelen. Merkelig. Inderne imponerer her. Det e tydeligvis landslagssamling for juniorene. I går spilte vi team blitz med maks rating sammenlagt for to spillera på 4600 i rating,  kor vi skulle gjøre annethvert trekk uten å samsnakke. Æ spilte i lag med U18 verdensmesteren Harika. Det va vanskelig. Ho kunne ikke 1…d5 og kunne ikke siciliansk så vi fikk kun 1,5 av 5 poeng. Turneringa ble vunnet av bl.a. bullethaien Verdenotte på ICC (Joachim har balletak på han). Nakamura for eksempel sleit i lag med en amatør mens Torben ikke va surere på IM Dworakoska som slo han tidligere på dagen, enn at de stilte i lag. Menn og kvinner går sjelden bra i hop og heller ikke på sjakkbrettet. Det stod for øvrig en artikkel i Chessbase i går om at det visstnok skal være vitenskapelig bevist at det e forskjell på kjønnene hva angår hjernekapasitet. Vel som forsker e uenig. Som æ skreiv før æ dro e det ikke kapasitet det kommer an på, men prioritering. Vi menn tenker på sex veldig ofte nemlig, kvinner ikke. Kvinner dominerer de vitenskapelige lærestedene nu, det e bare snakk om tid før de overtar sjakktronen.


Kommentarer:
Postet av: Gorgon

Ad siste kommentar om menn og kvenners tankesett. For mange r siden var det et radiointervju med en mann som fylte 100 r. Han ble spurt om hva som var forskjell p n og dengang han var ung. Han svarte: "Dengang jeg var ung, tnkte jeg p sex hele tiden. N kan det g opp til et kvarter mellom hver gang jeg tenker p det."

01.02.2007 @ 09:01
URL: http://www.teambjornsen.org
Postet av: Paul JJ

Herlige skriblerier! Maler inn morsomme bilder p netthinna; fr nesten en ferie-flelse og sjakk-kick p en gang i den trauste arbeidshverdagen.. Har hatt live-brettet oppe hele tiden p dagene; planeten har ftt seg en fin avveksling fra massasje av feite ryggtavler..Bra jobba gutta!

02.02.2007 @ 08:27
Postet av: Larssa

Skulle gjerne blogget mere, men de vil ha penger av meg!!!! Ikke tale om....

07.02.2007 @ 13:37
Postet av: Jan S

hehe, tjente ikke du en liten slant...Vi skulle n gjerne sett siste verset i sagaen :)Du skriver s bra Lars, kanskje du kan finne deg en gratis leverandr av blogg, og flytte dit.heia Lars, heia Lars!

19.02.2007 @ 18:15
Postet av: Larssa

har lage en ny blogg! http://larssa.abcblogg.no

21.02.2007 @ 15:12
URL: http://larssa.abcblogg.no
Postet av:

siste nytt. Vr venn Schmidt spilte i EM og ...

178 379 Schmidt Raul 2081 ROM 6 44.5 54 2464

ratingprestasjon p 2464!

16.04.2007 @ 14:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3909181
hits